Dit is het nieuws

Kweekel door naar achtste finale, Caljouw uitgeschakeld

De als achtste geplaatste Joran Kweekel heeft tweede ronde bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open in Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw, de nummer één van de plaatsingslijst, verloor voor eigen publiek in de eerste ronde.

Caljouw (WR-61) moest donderdag met 21-10 en 23-21 zijn meerdere erkennen in Danylo Bosniuk (WR-94) uit Oekraïne. Kweekel (WR-89) won in de eerste ronde met 21-16 en 21-14 van Yaro van Delsen (WR-548) uit België en speelt in de achtste finale tegen landgenoot Aram Mahmoud. Ook Dennis Koppen bereikte de volgende ronde door in drie games af te rekenen met Sanjeevi Vasudevan uit Duitsland.

Laurens wint Nederlands onderonsje
Jaymie Laurens (WR-202) versloeg in de eerste ronde van het vrouwenenkel Veda Diemel (WR-1028) in een Nederlands onderonsje met 21-9 en 21-7. Chlöe Mayer bereikte de laatste zestien na een opgave van haar tegenstander uit Oostenrijk, terwijl Alida Chen een walk over had.

In de eerste ronde van het mannendubbel won Ruben Jille met zijn Franse partner Julien Maio met 21-11 en 21-9 van het Oostenrijkse duo Andree/Bailoni. De koppels Aram Mahmoud/Niels Veenstra, Ties van der Lecq/Dyon van Wijlick en Dennis Koppen/Alex Vlaar hadden een bye in de eerste ronde.

Vijf Nederlandse mixen door
In het gemengddubbel bereikten vijf Nederlandse koppels donderdag de achtste finales. De koppels Ties van der Lecq/Alyssa Tirtosentono, Dennis Koppen/Anouk van Wijk, Andy Buijk/Kelly van Buiten, Gijs Duijs/Iris van Leijsen en Alex Vlaar/Rosalie Teuben strijden vrijdag voor een plek in de kwartfinale.

In het vrouwendubbel wordt vrijdag de eerste ronde gespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Nieuws

Kaartverkoop Yonex Dutch Open 2024 van start!

Vanaf heden kun je tickets kopen voor de 75e editie van het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland! Eind oktober is Maaspoort Den Bosch het decor voor de jubileumeditie! Scoor nu tot en met 26 mei jouw ticket(s) met 25% korting!

Ga hier naar de ticketverkoop.

Lees meer
Nog een half jaar tot de 75e Yonex Dutch Open

Over precies een half jaar gaat de 75e editie van de Yonex Dutch Open van start. Maaspoort Den Bosch vormt van 23 tot en met 27 oktober 2024 het decor voor het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland. Binnenkort start de kaartverkoop, stay tuned!

Lees meer
Duo Jille/Seinen prolongeert titel vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de titel veroverd in het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2023. De Nederlandse vrouwen (WR-32), als eerste geplaatst in Maaspoort Den Bosch, wonnen in de finale op overtuigende wijze met 21-9 en 21-13 van Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow (WR-256) uit Denemarken. Daarmee wisten Jille en Seinen hun titel van vorig jaar te prolongeren.

Lees meer
Jille/Seinen naar finale vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de finale bereikt van het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open. In de Maaspoort Den Bosch waren de titelverdedigers (WR-32) in de halve finale met 21-16 en 22-20 te sterk voor het Engelse koppel Lizzie Tolman/Estelle van Leeuwen (WR-111).

Lees meer
Bekijk meer