Dit is het nieuws

Nederlandse kanshebbers op eremetaal op 74e Yonex Dutch Open

Volgende week woensdag barst in Maaspoort Den Bosch de strijd los om de titels tijdens de 74e editie van de Yonex Dutch Open. Met een aantrekkelijk deelnemersveld met veel Nederlandse spelers en tal van side events is een bezoek aan de Yonex Dutch Open een mooi badmintonfeest.

Caljouw als eerste geplaatst
Mark Caljouw is als eerste geplaatst in het mannenenkelspel. De Nederlander speelt in de eerste ronde tegen Danylo Bosniuk uit Oekraïne. Zijn voornaamste uitdagers lijken op voorhand de Deen Svendsen en de Duitser Schafer. Joran Kweekel is als achtste geplaatst in Den Bosch

In het vrouwenenkel is het vooral uitkijken naar de jonge talenten aan Nederlandse zijde. Kunnen Jaymie Laurens, Novi Wieland, Amy Tan en de andere Nederlandse vrouwen in de buurt komen van het podium? De Française Qi Xuefei staat bovenaan de plaatsingslijst.

Duo Jille/Seinen start als titelverdediger in vrouwendubbel
In het vrouwendubbel mogen we vooraf dromen over een Nederlands onderonsje in de finale. Titelverdedigers Debora Jille en Cheryl Seinen zijn als eerste geplaatst terwijl Alyssa Tirtosentono/Kirsten de Wit de nummers twee van de plaatsingslijst zijn. In het mannendubbel voeren twee Engelse koppels de plaatsingslijst aan.

Met twee jonge Oranje-koppels in de top-4 van de plaatsingslijst bij het gemengddubbel behoort eremetaal zeker tot de mogelijkheden. Andy Buijk/Kelly van Buiten (2) en Dyon van Wijlick/Kirsten de Wit (4) gaan vol voor een podiumplek.

Kijk hier voor de gehele loting.

Nieuws

Duo Jille/Seinen prolongeert titel vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de titel veroverd in het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2023. De Nederlandse vrouwen (WR-32), als eerste geplaatst in Maaspoort Den Bosch, wonnen in de finale op overtuigende wijze met 21-9 en 21-13 van Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow (WR-256) uit Denemarken. Daarmee wisten Jille en Seinen hun titel van vorig jaar te prolongeren.

Lees meer
Jille/Seinen naar finale vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de finale bereikt van het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open. In de Maaspoort Den Bosch waren de titelverdedigers (WR-32) in de halve finale met 21-16 en 22-20 te sterk voor het Engelse koppel Lizzie Tolman/Estelle van Leeuwen (WR-111).

Lees meer
Mixkoppels Buijk/Van Buiten en Tirtosentono/Van der Lecq naar halve finale

Op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch hebben twee Nederlandse mixkoppels de halve finale bereikt. Andy Buijk en Kelly van Buiten (WR-120) wonnen na drie spannende games met 18-21, 22-20 en 21-13 van Lucas Renoir/Tea Marguiritte (WR-218) uit Frankrijk.

Lees meer
Kweekel na winst op Mahmoud naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel heeft de kwartfinale bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch. In de achtste finale versloeg de nummer 89 van de wereld in een Nederlands onderonsje Aram Mahmoud (WR-281) met 11-21, 21-16 en 21-13.

Lees meer
Bekijk meer