Dit is het nieuws

Dubbel Recreanten Team Toernooi in Den Bosch

Als side event van de Yonex Dutch Open wordt op zaterdag 14 oktober het Dubbel Recreanten Team Toernooi georganiseerd in Den Bosch.

Van MRTT naar DRTT

Het Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT) zoals dat 10 jaar lang plaatsvond in Almere gaat nu verder als Dubbel Recreanten Team Toernooi (DRTT) in Den Bosch.

De DRTT wordt gespeeld in het nieuwe sportcomplex De Rosenborch in Rosmalen, op een afstand van 3,7 km tot de Maaspoort Den Bosch, waar de Yonex Dutch Open plaatsvindt. Het betreft een tweetal geschakelde sporthallen met maximaal 18 badmintonbanen. Het toernooi vindt plaats op zaterdag14 oktober 2023. Op deze dag worden ook de kwart en halve finales van de Yonex Dutch Open gespeeld.

Direct na de prijsuitreiking van de DRTT kan er naar de Maaspoort Den Bosch gereden worden waar nog een paar uur genoten kan worden van de topwedstrijden van de Yonex Dutch Open.

Door het grotere aantal beschikbare banen dan voorheen worden ook de onderdelen mannen en vrouwendubbel onderdeel van het toernooi. Dit is ook de reden van de wijziging in de naam van MRTT (Mixed) naar DRTT (Dubbel).

Teamsamenstelling en inschrijven

Er wordt ingeschreven per team van 4 personen, minimaal 2 dames en 2 heren, tot maximaal 8 personen per team. De invulling van spelers geschiedt op eigen wijze binnen het team.

Het toernooi is bedoeld voor recreatief spelende en laaggeplaatste competitiespelers en niet voor de hoger spelende competitiespelers. Aandacht ligt hiervoor wel zelf bij de teams, want iedereen die meedoet wil ook graag een leuke dag, zeker ook met deze combinatie van zelf veel spelen en topbadminton in de Maaspoort Den Bosch.

De toegang tot de Yonex Dutch Open wordt mogelijk door het gebruik van digitale tickets die in voorafgaande week naar de contactpersoon worden verzonden.

De kosten zijn per team 46,50 euro en dienen vooruit betaald te worden. Inschrijven kan via https://www.landelijkrecreantenteamtoernooi.nl/drtt/

Nieuws

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Yonex Dutch Open

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw (mannenenkel) en het vrouwendubbel Cheryl Seinen/Debora Jille staan boven aan de acceptatielijst van het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland. Gezien het deelnemersveld van dit jaar mogen we weer een mooi toernooi verwachten, met goede kansen voor de Nederlandse spelers om zich voor eigen publiek te laten zien. De resultaten op de Yonex Dutch Open tellen mee voor de wereldrankingpunten en voor het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Lees meer
Doe mee met het bedrijventoernooi

Op maandagavond 9 oktober (19.00-22.00 uur) wordt bij de Yonex Dutch Open voor de 8e keer het badminton bedrijventoernooi georganiseerd in Maaspoort Den Bosch. Nieuw dit jaar is dat er ook gespeeld gaat worden op de banen en in de setting van de Yonex Dutch Open.

Lees meer
Bezoek de Yonex Dutch Open Experience

Beleef de Yonex Dutch Open op een unieke manier met de Yonex Dutch Open Experience! De wedstrijdhal van Maaspoort Den Bosch wordt omgebouwd tot Experience Center. Hier kun je jouw bedrijfspresentaties, workshops of bijeenkomsten organiseren. De gehele ruimte is aangekleed met badminton gerelateerde attributen voor een complete badmintonbeleving.

Lees meer
Mooie ambities Yonex Dutch Open 2023-2026, sluit ook aan!

De Yonex Dutch Open vindt vanaf dit jaar plaats in de Maaspoort Den Bosch. Dit jaar van 11 t/m 15 oktober.

Lees meer
Bekijk meer