Dit is het nieuws

Dubbel Recreanten Team Toernooi in Den Bosch

Als side event van de Yonex Dutch Open wordt op zaterdag 14 oktober het Dubbel Recreanten Team Toernooi georganiseerd in Den Bosch.

Van MRTT naar DRTT

Het Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT) zoals dat 10 jaar lang plaatsvond in Almere gaat nu verder als Dubbel Recreanten Team Toernooi (DRTT) in Den Bosch.

De DRTT wordt gespeeld in het nieuwe sportcomplex De Rosenborch in Rosmalen, op een afstand van 3,7 km tot de Maaspoort Den Bosch, waar de Yonex Dutch Open plaatsvindt. Het betreft een tweetal geschakelde sporthallen met maximaal 18 badmintonbanen. Het toernooi vindt plaats op zaterdag14 oktober 2023. Op deze dag worden ook de kwart en halve finales van de Yonex Dutch Open gespeeld.

Direct na de prijsuitreiking van de DRTT kan er naar de Maaspoort Den Bosch gereden worden waar nog een paar uur genoten kan worden van de topwedstrijden van de Yonex Dutch Open.

Door het grotere aantal beschikbare banen dan voorheen worden ook de onderdelen mannen en vrouwendubbel onderdeel van het toernooi. Dit is ook de reden van de wijziging in de naam van MRTT (Mixed) naar DRTT (Dubbel).

Teamsamenstelling en inschrijven

Er wordt ingeschreven per team van 4 personen, minimaal 2 dames en 2 heren, tot maximaal 8 personen per team. De invulling van spelers geschiedt op eigen wijze binnen het team.

Het toernooi is bedoeld voor recreatief spelende en laaggeplaatste competitiespelers en niet voor de hoger spelende competitiespelers. Aandacht ligt hiervoor wel zelf bij de teams, want iedereen die meedoet wil ook graag een leuke dag, zeker ook met deze combinatie van zelf veel spelen en topbadminton in de Maaspoort Den Bosch.

De toegang tot de Yonex Dutch Open wordt mogelijk door het gebruik van digitale tickets die in voorafgaande week naar de contactpersoon worden verzonden.

De kosten zijn per team 46,50 euro en dienen vooruit betaald te worden. Inschrijven kan via https://www.landelijkrecreantenteamtoernooi.nl/drtt/

Nieuws

Duo Jille/Seinen prolongeert titel vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de titel veroverd in het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2023. De Nederlandse vrouwen (WR-32), als eerste geplaatst in Maaspoort Den Bosch, wonnen in de finale op overtuigende wijze met 21-9 en 21-13 van Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow (WR-256) uit Denemarken. Daarmee wisten Jille en Seinen hun titel van vorig jaar te prolongeren.

Lees meer
Jille/Seinen naar finale vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de finale bereikt van het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open. In de Maaspoort Den Bosch waren de titelverdedigers (WR-32) in de halve finale met 21-16 en 22-20 te sterk voor het Engelse koppel Lizzie Tolman/Estelle van Leeuwen (WR-111).

Lees meer
Mixkoppels Buijk/Van Buiten en Tirtosentono/Van der Lecq naar halve finale

Op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch hebben twee Nederlandse mixkoppels de halve finale bereikt. Andy Buijk en Kelly van Buiten (WR-120) wonnen na drie spannende games met 18-21, 22-20 en 21-13 van Lucas Renoir/Tea Marguiritte (WR-218) uit Frankrijk.

Lees meer
Kweekel na winst op Mahmoud naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel heeft de kwartfinale bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch. In de achtste finale versloeg de nummer 89 van de wereld in een Nederlands onderonsje Aram Mahmoud (WR-281) met 11-21, 21-16 en 21-13.

Lees meer
Bekijk meer