Dit is het nieuws

Dubbel Recreanten Team Toernooi in Den Bosch

Als side event van de Yonex Dutch Open wordt op zaterdag 14 oktober het Dubbel Recreanten Team Toernooi georganiseerd in Den Bosch.

Van MRTT naar DRTT

Het Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT) zoals dat 10 jaar lang plaatsvond in Almere gaat nu verder als Dubbel Recreanten Team Toernooi (DRTT) in Den Bosch.

De DRTT wordt gespeeld in het nieuwe sportcomplex De Rosenborch in Rosmalen, op een afstand van 3,7 km tot de Maaspoort Den Bosch, waar de Yonex Dutch Open plaatsvindt. Het betreft een tweetal geschakelde sporthallen met maximaal 18 badmintonbanen. Het toernooi vindt plaats op zaterdag14 oktober 2023. Op deze dag worden ook de kwart en halve finales van de Yonex Dutch Open gespeeld.

Direct na de prijsuitreiking van de DRTT kan er naar de Maaspoort Den Bosch gereden worden waar nog een paar uur genoten kan worden van de topwedstrijden van de Yonex Dutch Open.

Door het grotere aantal beschikbare banen dan voorheen worden ook de onderdelen mannen en vrouwendubbel onderdeel van het toernooi. Dit is ook de reden van de wijziging in de naam van MRTT (Mixed) naar DRTT (Dubbel).

Teamsamenstelling en inschrijven

Er wordt ingeschreven per team van 4 personen, minimaal 2 dames en 2 heren, tot maximaal 8 personen per team. De invulling van spelers geschiedt op eigen wijze binnen het team.

Het toernooi is bedoeld voor recreatief spelende en laaggeplaatste competitiespelers en niet voor de hoger spelende competitiespelers. Aandacht ligt hiervoor wel zelf bij de teams, want iedereen die meedoet wil ook graag een leuke dag, zeker ook met deze combinatie van zelf veel spelen en topbadminton in de Maaspoort Den Bosch.

De toegang tot de Yonex Dutch Open wordt mogelijk door het gebruik van digitale tickets die in voorafgaande week naar de contactpersoon worden verzonden.

De kosten zijn per team 46,50 euro en dienen vooruit betaald te worden. Inschrijven kan via https://www.landelijkrecreantenteamtoernooi.nl/drtt/

Nieuws

Bezoek de Yonex Dutch Open met jouw vereniging in sfeervolle Maaspoort

20% korting op tickets, mooie verenigingsactie en leuke side events

Lees meer
Kaartverkoop Yonex Dutch Open 2024 van start!

Vanaf heden kun je tickets kopen voor de 75e editie van het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland! Eind oktober is Maaspoort Den Bosch het decor voor de jubileumeditie! Scoor nu tot en met 26 mei jouw ticket(s) met 25% korting!

Ga hier naar de ticketverkoop.

Lees meer
Nog een half jaar tot de 75e Yonex Dutch Open

Over precies een half jaar gaat de 75e editie van de Yonex Dutch Open van start. Maaspoort Den Bosch vormt van 23 tot en met 27 oktober 2024 het decor voor het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland. Binnenkort start de kaartverkoop, stay tuned!

Lees meer
Duo Jille/Seinen prolongeert titel vrouwendubbel

Debora Jille en Cheryl Seinen hebben de titel veroverd in het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2023. De Nederlandse vrouwen (WR-32), als eerste geplaatst in Maaspoort Den Bosch, wonnen in de finale op overtuigende wijze met 21-9 en 21-13 van Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow (WR-256) uit Denemarken. Daarmee wisten Jille en Seinen hun titel van vorig jaar te prolongeren.

Lees meer
Bekijk meer