Arrow
Arrow

Yonex Dutch Open 2021 wordt een International Challenge

Van 13 t/m 17 oktober wordt er weer internationaal topbadminton gespeeld in Topsportcentrum Almere bij de Yonex Dutch Open 2021. De status van het toernooi wordt dit jaar eenmalig een status lager, van een Super 100-toernooi wordt het dit jaar een Internationaal Challenge. Hieronder leggen we uit waarom.

Mannenteam naar WK i.p.v. Yonex Dutch Open
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de meeste internationale toernooien gecanceld of uitgesteld. De Thomas & Uber Cup 2020 (het WK voor mannen- en vrouwenteams ) is door de BWF eerst verschoven naar week 41 – 2020 en later naar week 41 – 2021. Week 41 is ook de week van de Yonex Dutch Open. Een groot deel van het potentiele deelnemersveld, waaronder het Nederlandse mannenteam, is dan ook niet beschikbaar voor de Yonex Dutch Open als Super 100-toernooi. Een belangrijke reden voor ons om voor één jaar de status van het toernooi te verlagen.

Er is nog onderzocht of de Yonex Dutch Open in een andere week zou kunnen plaatsvinden in 2021. Door de internationale toernooien die reeds gepland staan voor laatste drie maanden van dit jaar in combinatie met de beschikbaarheid van Topsportcentrum Almere verviel ook de optie om het evenement te verplaatsen.

Alle sponsoren hebben aangegeven door te gaan en ons te blijven steunen, waar wij uiteraard erg content mee zijn. Ook waarderen we de medewerking die de Badminton World Federation en Badminton Europe hebben gegeven om de status te wijzigen in International Challenge voor de editie 2021.

Badminton Nederland 90 jaar vieren bij Yonex Dutch Open 2021
We willen met de Yonex Dutch Open graag weer internationaal badminton mogelijk maken in Nederland. De Nederlandse vrouwelijke topbadmintonners zijn van de partij. Ook geeft een International Challenge toernooi de Nederlandse badmintontalenten een podium om dit jaar deel te nemen aan een internationaal badmintontoernooi in eigen land.

Het Topsportcentrum Almere wordt omgebouwd tot een mooie badmintonarena, waar we graag weer veel badmintonliefhebbers ontmoeten. We organiseren weer side events, zoals jeugdclinics, verenigingsbijeenkomsten, trainersbijeenkomsten, recreantentoernooi, bedrijventoernooi en VIP-programma. Ook vieren we graag het 90-jarig bestaan van Badminton Nederland bij de Yonex Dutch Open.

We gaan er nu vanuit dat bovenstaande allemaal weer mogelijk is in oktober, echter is alles onder voorbehoud van de coronaontwikkelingen.

Voorbereidingen in volle gang
Het organisatiecomité is gestart met de voorbereidingen van de Yonex Dutch Open. Binnenkort horen jullie meer van ons.