Arrow
Arrow

Toernooi

Internationaal topbadminton in Den Bosch

De Yonex Dutch Open is een belangrijk internationaal badmintonevenement dat onder auspiciën van de Badminton World Federation en Badminton Europe wordt georganiseerd. Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Het badmintonevenement in Den Bosch is samen met o.a. de All England in Birmingham, de French Open, de Danish Open, de German Open en de Swiss Open een van de belangrijkste badmintonevenementen in Europa. Het evenement trekt jaarlijks bijna 4000 bezoekers.

Deelnemersveld en Olympische ambitie
Top 20 spelers van de wereld en toekomstige Olympisch medaillewinnaars en wereldkampioenen behoorden in het verleden tot het deelnemersveld van de Yonex Dutch Open.

De Yonex Dutch Open staat voor veel spelers in het teken van de Olympisch cyclus richting de Olympische Spelen 2024, die plaats zullen vinden in Parijs. De Yonex Dutch Open is altijd een goed moment om de Nederlandse topspelers richting een volgende WK en Olympische Spelen aan het werk te zien in eigen land.

Bij de vorige editie in 2022 deden 35 verschillende nationaliteiten mee. Deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Den Bosch. Naast Europese landen zijn met name Aziatische landen altijd goed vertegenwoordigd.