Arrow
Arrow

Piek/Tabeling naar achtste finale op Yonex Dutch Open

Titelverdedigers Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun eerste wedstrijd op de Yonex Dutch Open gewonnen. In Topsportcentrum Almere versloeg het Nederlandse mixduo (WR-19) het Franse koppel Aymeric Tores/Emilie Vercelot (Frankijk, WR-878) met 21-16 en 21-13.


Het jonge duo Wessel van der Aar/Iris van Leijsen was dichtbij een stunt tegen de nummers 93 van de wereld, Paul Reynolds/Rachael Darragh (Ierland). Helaas verloren de Nederlanders met 21-19, 13-21 en 21-15.

In de kwalificaties van het gemengddubbel waren de koppels Anouk van Wijk/Dennis Koppen en
Rebecca van den Berg/Declan Bennett (Ier) reeds uitgeschakeld. Het Almeerse duo Timo Stoffelen/Diede Odijk had twee walk-overs en behaalde zo het hoofdtoernooi, waarin ze donderdag in actie komen.

Mannenenkel
Olympiër Aram Mahmoud verloor in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in het mannenenkel met tweemaal 21-18 van Aryamann Tandon uit India. Ook Thomas Sibbald strandde in de kwalificaties.

Vrouwenenkel
In het vrouwenenkel verloren Nadia Choukri, Chloe Mayer, Diede Odijk, Jaymie Laurens en Rebecca van den Berg in de eerste ronde van de kwalificatie. Novi Wieland won in een spannend Nederlands onderonsje in drie games van Anouk van Wijk, maar verloor daarna in de laatste kwalificatieronde van de Deens Anna Bygum.

Mannendubbel
In het mannendubbel wist geen van de Nederlandse qualifiers het hoofdtoernooi te bereiken. Voor de koppels Wessel van der Aar/Dyon van Wijlick, Bram Koomen/Gianni Massaro, Dennis Koppen/Timo Stoffelen, Sebastiaan Li/Niels Veenstra, Jasper Koppen/Pjotr Odijk en Finn Lavalette/Declan Bennett (Ier) was de kwalificatie het eindstation.

Kijk hier voor alle uitslagen.

De Yonex Dutch Open 2021 duurt nog tot en met zondag 17 oktober.