Arrow
Arrow

Vrouwendubbel Jille/Seinen stunt met finaleplek op Yonex Dutch Open

Het nieuwe vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen heeft verrassend en op overtuigende wijze de finale bereikt op de Yonex Dutch Open. Ook het gemengddubbel Robin Tabeling/Selena Piek staat zondag in de finale in Topsportcentrum Almere.

Stunt
De tandem Debora Jille/Cheryl Seinen (WR-166) zorgde voor een stunt in de halve finales van het vrouwendubbel. Het Oranje-duo was met duidelijke cijfers een maatje te groot voor het als tweede geplaatste Estse koppel Kati-Kreet Marran/Helina Rüütel (WR-44): 21-9 en 21-6.

In de finale spelen Jille en Seinen tegen Johanna Magnusson/Clara Nistad (WR-92) uit Zweden. Het Scandinavische koppel was in de halve finale te sterk voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar. Het Nederlandse duo, de nummer 98 van de wereldranglijst, verloor in drie games met 15-21, 21-13 en 21-15.

Titelverdedigers
Robin Tabeling en Selena Piek (WR-19) bereikten de finale van het gemengddubbel door in de halve finale af te rekenen met Yong Kai Terry Hee/Wei Han Tan uit Singapore. Na een sterke eerste game (21-17 winst) keken de titelverdedigers in de tweede game lang tegen een achterstand aan. Piek en Tabeling knokten zich echter terug in de wedstrijd en wonnen met 21-18. In de finale wacht een duel met het als tweede geplaatste Deense dubbel Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby (WR-68).

Kijk hier voor alle uitslagen.