Arrow
Arrow

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan TeamNL-badmintonners bovenaan de plaatsingslijst. Zo zijn Mark Caljouw (mannenenkel), Ruben Jille/Ties van der Lecq (mannendubbel) en Robin Tabeling/Selena Piek (gemengddubbel) als eerste geplaatst bij het grote internationale toernooi in Topsportcentrum Almere. In totaal doen spelers uit 38 landen mee aan de Yonex Dutch Open 2022.

Mark Caljouw (WR-27) opent zijn jacht op titel op de Yonex Dutch Open tegen Kim Bruun (WR-84) uit Denemarken, terwijl Joran Kweekel (WR-82) het in de eerste ronde opneemt tegen een qualifier. In het vrouwenenkel is Gayle Mahulette de voornaamste Nederlandse troef. De huidige nummer 96 van de wereld speelt in de eerste wedstrijd tegen een qualifier. Wen Chi Hsu (WR-35, Chinese Taipei) is de nummer één van de plaatsingslijst bij de vrouwen.

Nummer 15 van de wereld in vrouwendubbel
In het vrouwendubbel staat het sterke Engelse koppel Lauren Smith/Chloe Birch (WR-15) als eerste geplaatst voor het Oranje-duo Debora Jille/Cheryl Seinen (WR-37). De Nederlandse vrouwen hebben in de eerste ronde een bye. In het mannendubbel opent het koppel Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-37) hun campagne tegen Adam Mendrek/Ondrej Kral (WR-85) uit Tsjechië.

Robin Tabeling/Selena Piek (WR-20) hopen in het gemengddubel hun tweede titel op het toernooi te veroveren. In de eerste ronde spelen de Nederlanders tegen Joshua Magee/Moya Ryan (WR-572) uit Ierland.

Bekijk hier de gehele loting.