Arrow
Arrow

Dag 2: Koppel Arends/ Jille zorgt voor verrassing in eerste ronde

Op de tweede dag van het hoofdtoernooi van de 68ste editie van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, kwamen de meeste Nederlanders vanochtend al in actie in het dubbelspel. Alleen het mannendubbel Arends/ Jille wist te winnen en zo als enige de tweede ronde te bereiken. De wedstrijden in het gemengddubbel worden later vandaag gespeeld.

Mannendubbel
Jacco Arends wist samen met zijn nieuwe partner Ruben Jille voor een daverend verrassing te zorgen, door in twee games het als nummer één geplaatste koppel Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21) met 21/19 en 21/19 te verslaan. Laten vandaag komen de Nederlanders in actie voor hun tweede ronde partij tegen Wai Jun Wong en Aaron Chia uit Maleisië.

Voor de koppels Jelle Maas/Robin Tabeling en Ties van der Lecq/Sebastiaan Li is de eerste ronde het eindstation. Maas en Tabeling wonnen de eerste game met 21/16 en leken in de tweede game op weg naar de winst tegen het als nummer zes geplaatste duo uit Duitsland, Mark Lamsfuss/ Marvin Emil Seidel. De Duitsers herpakten zich echter en wonnen uiteindelijk met 21/19 en 21/12. Ties van der Lecq en Sebastiaan Li werden overtuigend (21/5, 21/8) verslagen door het Schotse koppel Martin Campbell/ Patrick Machugh.

Vrouwendubbel
De vrouwendubbels kwamen vandaag voor het eerst in actie tijdens deze Yonex Dutch Open en slaagden er geen van allen in om de tweede ronde te bereiken.

Het koppel Debora Jille/Imke van der Aar verloor met 21/16, 21/11 van de Duitse vrouwen Linda Efler en Birgit Michels, Samantha Barning en Ilse Vaessen werden met 21/12, 21/16 geklopt door het duo Nadia Fankhauser/ Sannatasah Saniru en Cheryl Seinen en Iris Tabeling moesten na een spanende partij van ruim een uur toch de winst met 19/21, 21/15, 23/21  aan het Franse koppel Emlie Lefel/Anne Tran laten. Het koppel Marlies Baan/ Alyssa Tirtosentono tot slot verloor  in drie games (21/14, 10/21 en 21/17) van het Duitse duo Barbara Bellenberg/ Franziska Volkmann.

Gemengddubbel
Ruben Jille en Iris Tabeling nemen het later vandaag in de tweede ronde op tegen het als nummer zes geplaatste Duitse koppel, Mark Lamsfuss/ Isabel Herttrich. Het duo Jelle Maas/ Imke van der Aar speelt voor een plaats in de derde ronde tegen het koppel Sumeeth Reddy B/ Meghana Jakkampudi uit India.

Klik hier voor het complete speelschema en de uitslagen.

Foto René Lagerwaard