Arrow
Arrow

Dag 2: Twee Nederlandse koppels naar kwartfinales

Op dag twee van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, heeft Ruben Jille zich met Iris Tabeling in het gemengddubbel en met Jacco Arends in het mannendubbel, weten te plaatsen voor de kwartfinales.

Gemengddubbel
Ruben Jille en Iris Tabeling hebbe in de tweede ronde voor een stunt gezorgd, door in drie games te winnen van het als zesde geplaatste Duitse duo Markus Lamsfuss/ Isabel Herttrich.

Beide koppels ontliepen elkaar nauwelijks in de eerste game, waarin het tot het einde toe een gelijk opgaande strijd bleef, die uiteindelijk met 24/22 in het voordeel van Jille en Tabeling werd beslist. In de tweede game waren de koppels opnieuw aan elkaar gewaagd tot 9/9, daarna werd het verschil gemaakt door het duo Lamsfuss/ Herttrich, die de game met 21/12 winnend afsloten.

De derde game kende een zelfde scoreverloop als de eerste, maar nu waren het Ruben Jille en Iris Tabeling die een kleine voorsprong namen en deze niet meer uit handen gaven. Met de game-stand van 21/14 werd de wedstrijd beslist en was het bereiken van de kwartfinales voor de Nederlanders een feit. Daarin speelt het koppel Jille/ Tabeling morgen tegen Soren Gravholt en Maiken Fruergaard uit Denemarken.

Het duo Jelle Maas/ Imke van der Aar wist na de winst in de eerste partij op het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah/ Sannatasah Saniru niet opnieuw te winnen. Het koppel Sumeeth Reddy B/ Meghana Jakkampudi uit India was in twee games met 21/16 en 21/18 te sterk voor het Nederlandse tweetal.

Mannendubbel
Het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille wist na hun verrassing in de eerste ronde, waarbij de als nummer één geplaatste Manu Atri en Sumeeth Reddy B werden verslagen, ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten. De  Maleisiërs Wai Jun Fong en Teng Fong Aaron Chia werden met 21/14 en 21/18 verslagen. Arends en Jille nemen het morgen in de kwartfinales op tegen de Zweden Richard Eidestedt en Nico Ruponen.

Kijk hier voor het complete speelschema en de uitslagen.

Foto René Lagerwaard