Arrow
Arrow

Workshop blessurepreventie badminton

Badminton is een fantastische, intensieve sport waarin het atletisch vermogen van de speler op de proef gesteld wordt. Helaas is badminton ook een van de meest belastende sporten. Onder badmintonners komen acute en chronische blessures relatief vaak voor. Badmintonspelers zijn daardoor vaak (onnodig) lang uit de running of kunnen het spel niet beoefenen zoals ze willen. Vaak begrijpen ze ook niet waarom ze een blessure hebben. Inzicht in de ontstaanswijze van blessures kan een enorme bijdrage leveren aan het voorkomen van blessureleed.

 

Hoe ziet de workshop er uit?

In deze workshop van ongeveer 1,5 uur voor badmintontrainers en begeleiders Gaan we aan de hand van theorie en diverse innovatieve concepten de diepte in om te begrijpen hoe een blessure ontstaat en waarom de ene speler blessuregevoeliger is dan de andere speler. De theoretische diepgang zorgt ervoor dat we eenvoudig een helder beeld krijgen van hoe een blessure voorkomen kan worden.

 

Nadat het theoretisch kader is besproken, gaan we aan de slag met het praktische gedeelte van de workshop. Daarin worden testen en oefeningen uitgebreid doorgenomen. Je krijgt als trainer meerdere handvaten aangereikt waarmee je spelers kunt helpen het blessurerisico aanzienlijk te verlagen.

 

Omdat deze workshop voor een deel uit praktijk bestaat is het belangrijk zaalschoenen mee te nemen.

 

Door wie wordt de bijscholing gegeven?

De workshop wordt gegeven door Rolf Oostenbrink. Hij is als sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper werkzaam op Sport Medisch Centrum Papendal. Met zijn eigen bedrijf Movinforce biedt hij life en health coaching en workshops. Jarenlang heeft hij badminton in de 1e divisie gespeeld en hij heeft een aantal malen deelgenomen aan de NK en Dutch Open.

 

Waar en wanneer

De masterclass vindt plaats op zondag 13 oktober van 10:00-11:30u. De locatie is het Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Pierre de Coubertinlaan 6, 1362 LB Almere (tegenover het topsportcentrum waar de Yonex Dutch Open plaatsvindt).

 

Iedere deelnemer ontvangt een gratis ticket voor de Yonex Dutch Open zodat je na de masterclass naar de finales kunt kijken!

 

Aanmelden

Wacht niet te lang met aanmelden van vol=vol. Klik hier om je direct aan te melden.

 

Tip! Kom samen met een collega uit je vereniging. Zo neem je nog meer informatie mee.