Arrow
Arrow

Toernooi

Internationaal topbadminton in Almere

De Yonex Dutch Open is een belangrijk international badmintonevenement dat onder auspiciën van de Badminton World Federation wordt georganiseerd. Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.
Het badmintonevenement in Almere is samen met o.a. de All England in Birmingham, de French Open, de Danish Open, de German Open en de Swiss Open een van de belangrijkste badmintonevenementen in Europa. De Yonex Dutch Open behoort tot de Grand Prix-circuittoernooien. Het evenement trekt jaarlijks 5000 bezoekers. Dit aantal willen wij de komende jaren verdubbelen. Miljoenen huishoudens over de gehele wereld hebben via afspraken met diverse mediapartijen naar de wedstrijden van de Yonex Dutch Open 2018 gekeken.

Deelnemersveld en Olympische ambitie

Top 20 spelers van de wereld en toekomstige Olympisch medaillewinnaars en wereldkampioenen behoorden in het verleden tot het deelnemersveld van de Yonex Dutch Open.

De Yonex Dutch Open staat voor veel spelers in het teken van de Olympisch cyclus richting de Olympische Spelen 2020 die plaats zullen vinden in Tokyo. De Yonex Dutch Open is altijd een goed moment om de Nederlandse topspelers richting een volgende Olympische Spelen aan het werk te zien in eigen land.

Vorig jaar deden 41 verschillende nationaliteiten mee. Deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Topsportcentrum Almere. Naast Europese landen zijn met name Aziatische landen altijd sterk vertegenwoordig.

Speeldagen en tijden

Dinsdag 8 oktober Kwalificatie/ Hoofdtoernooi 09.00 – 22.00 uur
Woensdag 9 oktober Hoofdtoernooi 09:00 – 22:00 uur
Donderdag 10 oktober Hoofdtoernooi 13:00 – 22:00 uur
Vrijdag 11 oktober Kwartfinales 16:00 – 22:00 uur
Zaterdag 12 oktober Halve finales 14:00 – 20:00 uur
Zondag 13 oktober Finales 12:00 – 17:00 uur

Speeltijden zijn onder voorbehoud.