Arrow
Arrow

Terugblik geslaagd Mixed Recreanten Team Toernooi 2017

Zondag 15 oktober j.l. om half acht vertrekken Betty en ik naar Topsportcomplex in Almere en zijn daar als eerste. Eerst de medewerkers van het complex begroeten, de zaal inspecteren en dan alle spullen die we nodig hebben naar binnen brengen. Ondertussen komen Marco en Johan ook binnen, wat later gevolgd door Wouter en Nathan. Opschieten, roep ik, want de eerste deelnemers kunnen zo binnen komen en even later ja hoor daar komen ze binnen.

Het is dan altijd even gezellig druk bij de ontvangstbalie, deelnemers begroeten, wedstrijdoverzicht overhandigen, uitleg aan nieuwe deelnemers geven en dan kunnen ze hun e- tickets laten scannen.

Tja, en dan is het altijd wel een keer raak. Dit keer de e-tickets van een drietal teams die niet zichtbaar worden op de telefoon. Wifi werkt blijkbaar vandaag niet en dus moet een onorthodoxe handeling de oplossing opleveren. Gelukkig ze kunnen er door en gaan opgelucht richting de koffie.

Om half tien heet ik alle 160 spelers en speelsters welkom en vertel ze dat iedereen aanwezig is en in de finale van de Yonex Dutch Open nog een Nederlands koppel meedoet.

Na de middag begint de vermoeidheid hier en daar toe te slaan en ook Richard heeft het behoorlijk druk met diverse kleine pijntjes, die hij goed kan oplossen. Regelmatig gaan de spelers in hun speelpauzes naar de Topsporthal om mee te leven met de deelnemers daar. Het is bijzonder warm in de zaal, maar dat is het buiten ook en het komt regelmatig voor dat de deelnemers even op een bankje voor het gebouw genieten van de temperatuur en zonnetje.

Om 4 uur in de middag gaat het laatste geluidsignaal en het lukt ons om 5 minuten daarna de prijsuitreiking te starten, die door mij verzorgd wordt. Een eerste plaats is er voor de V.B.V. uit Vlijmen en de tweede plaats voor SV Irene uit Bilthoven en zij zijn daarmede  dit jaar de gelukkigen. Na deze korte afsluiting, om het bekijken van de laatste partij nog mogelijk te maken, sluiten we af en ruimen de hal weer op en gaan toch ook wat vermoeid weer naar huis.

Met dank aan Betty, Marco, Johan, Nathan, Wouter en Richard.

Kees Jansma

Klik hier voor de uitslag van het MRTT.