Arrow
Arrow

Loting bekend: Mark Caljouw kanshebber op eindzege

Vandaag heeft de loting plaatsgevonden voor de Yonex Dutch Open, die van 9 t/m 14 oktober 2018 plaatsvindt in Topsportcentrum Almere en onderdeel is van de BWF Tour Super 100 toernooien.

Het toernooi kent met diverse spelers uit de top 20 van de wereldranglijst een sterke bezetting. Europa met diverse medaillewinnaars van de Europese Kampioenschappen 2018 is goed vertegenwoordigd en vanuit Azië zijn er deelnemers uit Indonesië, Japan, Maleisië, China, Chinese Taipei en India.

Mannenenkel

Nederlands kampioen Mark Caljouw (WRL-32) is één van de favorieten voor de titel. De nummer één van de plaatsingslijst heeft de eerste ronde een bye. Andere kanshebbers zijn de Europees kampioen van 2017 Rajjv Ouseph (WRL-34), de voormalige nummer twee van de wereld Jan O. Jörgensen (WRL-37) en de Braziliaan Ygor Coelho (WRL-39). Ook zij starten met een bye.

Nick Fransman (WRL-125) begint het hoofdtoernooi eveneens met een bye. Joran Kweekel zal zich via het kwalificatietoernooi moeten zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel maakt bij afwezigheid van titelverdedigster Beiwen Zhang, de Deense Mia Blichfeldt (WR-18) grote kans op de titel. Zij neemt het in haar eerste ronde op tegen Mariya Mitsova uit Bulgarije. Andere kanshebbers zijn de Spaanse Beatriz Corrales (WRL-29) en Rachel Honderich uit Canada (WRL-43).

Soraya De Visch Eijbergen en Nederlands kampioene Gayle Mahulette, beiden ongeplaatst, starten het toernooi tegen respectievelijk Clara Azurmendi uit Spanje en de Turkse Ozge Bayrak.

Vrouwendubbel

De huidige Europees kampioen in het vrouwendubbel Gabriela en Stefani Stoeva (WR-13) uit Bulgarije voert de plaatsingslijst aan en opent tegen het Hongaarse koppel Nikoletta Bukoviczki/Daniella Gonda. Het belooft een spannende strijd te worden met de Deense vrouwen Sara Thygesen en Maiken Fruergaard (WRL-18) en het als derde geplaatste Nederlandse koppel Selena Piek/Cheryl Seinen (WR-22). De Nederlandse vrouwen nemen het in hun eerste ronde op tegen een qualifier. Iris Tabeling en Nadia Fankhauser uit Zwitserland starten tegen een Zweeds koppel.

Gemengddubbel

Met drie koppels uit de top 20 van de wereld is dit onderdeel sterk bezet met de Engelsen Marcus Ellis/Lauren Smith (WR-12), Niclas Nohr en Sara Thygesen (WRL-16) uit Denemarken en het Nederlandse duo Selena Piek/Jacco Arends (WR-20). Arends en Piek komen de eerste ronde uit tegen Johannes Pistorius en Lara Kaepplein uit Duitsland.

De andere Nederlandse koppels Cheryl Seinen/Robin Tabeling (WR-33) en Imke van der Aar/Ruben Jille beginnen hun eerste ronde tegen respectievelijk Oliver Schaller/ Celine Burkart uit Zwitserland en het als vijfde geplaatste koppel Ronan Labar/ Audrey Fontaine uit Frankrijk (WRL-29).

Mannendubbel

De plaatsingslijst wordt aangevoerd door twee sterke koppels uit Indonesië: Berry Agriawan/Hardianto Hardianto (WR-16) en Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso (WR-24). Voor Nederland komen de geplaatste koppels Robin Tabeling/Jelle Maas (5) en Jacco Arends/Ruben Jille (8) in actie. Tabeling en Maas starten tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/ Jan Colin Völker en het duo Arends/ Jille tegen Fabien Delrue en William Villeger uit Frankrijk.

Kwalificatietoernooi

Het kwalificatietoernooi begint op dinsdag 9 oktober in Topsportcentrum Almere.

Bekijk de speelschema’s van de Yonex Dutch Open 2018 op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=0583C234-7DF7-430A-B87D-6D94475FB2E9