Arrow
Arrow

Sponsoring

Raak en bereik uw klant met badminton!

De Yonex Dutch Open wordt van 8 t/m 13 oktober voor de 71e maal georganiseerd door Badminton Nederland.

Dit jaar wordt dit evenement voor het 13e jaar op rij in het Topsportcentrum Almere georganiseerd, ook de komende 3 edities zullen plaatsvinden in Almere.  Het evenement groeit in prijzengeld door van dit jaar $ 75.000 naar $ 100.000 in 2021.

Samen de Yonex Dutch Open uitbouwen?

De Yonex Dutch Open is al jaren een mooi badmintonevenement. Om het evenement te laten groeien in sterkte en aantal bezoekers zijn wij op zoek naar sponsors en partners die ons daarbij kunnen en willen helpen. Klik hier voor de partnershipflyer Yonex Dutch Open 2019.

Achtergrondinformatie

Badminton, van campingsport tot topsport

Badminton is een Olympische sport waar snelheid, reflexen en diverse technieken voor een spannend spel zorgen. Daarnaast is het een toegankelijke familiesport voor jong en oud. Badminton is ook laagdrempelig, het is makkelijk toe te passen in de zaal, of op het veld, het strand tijdens vakantie of als bedrijfsport. Badminton, van campingsport tot topsport. Deze link leggen wij ook bij ons op topbadminton gerichte Yonex Dutch Open. Geen topsport zonder breedtesport. In de diverse side-events komt dit tot uiting. In diverse side-events komt dit tot uiting, zoals bijvoorbeeld de diverse kinderactiviteiten, een bedrijventoernooi en een recreantentoernooi. Ook zal er aandacht zijn voor badminton voor personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Internationaal topbadminton in Almere

De Yonex Dutch Open is een belangrijk internationaal badmintonevenement dat onder auspiciën van de Badminton World Federation wordt georganiseerd.

Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het badmintonevenement in Almere is samen met o.a. de All England Badminton in Birmingham, de French Open, de Danish Open, de German Open en de Swiss Open een van de belangrijkste badmintonevenementen in Europa. De Yonex Dutch Open behoort tot de Grand Prix-circuittoernooien. Het evenement trekt jaarlijks 5000 bezoekers. Dit aantal willen wij de komende jaren verdubbelen. Miljoenen huidshoudingen over de gehele wereld hebben via afspraken met divers mediapartijen naar de wedstrijden van de Yonex Dutch Open 2018 gekeken.

Deelnemersveld en Olympische ambitie

Top 20 spelers van de wereld en toekomstige Olympisch medaillewinnaars en wereldkampioenen behoorden in het verleden tot het deelnemersveld van de Yonex Dutch Open.

De Yonex Dutch Open staat voor veel spelers in het teken van de Olympisch cyclus richting de Olympische Spelen 2020 die plaats zullen vinden in Tokyo. De Yonex Dutch Open is een goed moment om de Nederlandse topspelers richting een volgende Olympische Spelen aan het werk te zien in eigen land.

Vorig jaar deden 41 verschillende nationaliteiten mee. Deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Topsportcentrum Almere. Naast Europese landen zijn met name Aziatische landen altijd sterk vertegenwoordig.